A kereskedők arra számítanak, hogy a londoni, a frankfurti és a párizsi tőzsde 0,1-0,2 százalék veszteséggel indíthatja a napot - írta az MTI.

Pénteken nem lesz makrogazdasági adat, ami érdemben befolyásolná a befektetőket. Mindazonáltal kiemelkedik a reggel ismertetésre kerülő decemberi német termelői árindex, vagy az a délutáni nem végleges adat, amelyből kiderül, hogy miként alakul januárban az amerikai fogyasztói hangulat.

Csütörtökön a FTSE-100 0,32 százalékkal gyengült, a DAX-30 0,74 százalékkal erősödött, a CAC-40 indexe pedig 0,02 százalékkal emelkedett.

Reggel nyolc órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 70 cent (1,01 százalék) csökkenéssel 68,61 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!