Európa alszik

Az európai piacok eddig zárva tartottak így nem volt lehetőségük reagálni a kisebb csalódást keltő tegnap esti Fed közleményre. A reakció intenzitása azonban nem volt túl heves, mely részben azzal magyarázható, hogy a kereskedők fókuszába már a délutáni EKB-s kamatdöntő ülés kerülhetett. Az EKB-s tájékoztatást övező várakozások közepette vegyesen szerepelnek a vezető nyugat-európai indexek.
portfolio.hu, 2012. augusztus 2. csütörtök, 11:24
Fotó: Napi.hu

Nem reagáltak érdemben a nyugat-európai piacok a tegnap esti Fed közleményre, melytől sokan további gazdaságélénkítő lépéseket vártak. Ez részben azzal magyarázható, hogy a kereskedők a tekintetüket a délutáni EKB-s kamatdöntő ülést követő tájékoztatásra helyezték, melytől egy kötvényvásárlási programra utaló jelekre számítanak. Ezen eszközvásárlási programmal a magas szinteken tartózkodó spanyol és olasz államkötvényhozamok csökkenésnek indulhatnának.

Az irányadó nyugat-európai indexek a fokozott várakozások közepette vegyesen szerepelnek. A DAX 0,1 százalékot gyengült, a FTSE 100 0,2, a CAC 40 0,1 százalékot erősödött.

Az Adidas várakozásoknál kedvezőbb számokat tett közzé bevétel és működési eredmény soron negyedéves jelentésében. A társaság menedzsmentje az idei évre vonatkozó eredményvárakozásait is megemelte. A vállalat előző negyedéves teljesítményét a feltörekvő piacok, valamint olyan események támogatták, mint az Európa-bajnokság vagy az Olimpiai játékok. A részvények a kedvező jelentés ellenére 2,6 százalékot gyengültek.

A BNP Paribas ellenben jól teljesít, a papírok 1,5 százalékot erősödtek, melyben a bankóriás gyorsjelentése játszhatja a főszerepet. Igaz, a vállalat csökkenő profitról számolt be az előző év azonos időszakához viszonyítva, azonban így is sikerült felülteljesítenie az elemzői várakozásokat. A nettó eredménye 1,85 milliárd euró lett, míg a piaci konszenzus 1,74 milliárd euró volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK