Európa befürdött

Az irányadó indexek kivétel nélkül csökkenést mutattak a nap végére.
NAPI Online, 2008. február 29. péntek, 19:29
Fotó:

A páneurópai Dow Jones Stoxx 600 februárban is csökkenést mutatott, az Egyesült Államok gazdaságának recessziójáról szóló híradások keltette bizonytalanság és a bankszektorból érkező újabb rossz hírek ugyanis immár negyedik hónapja a negatív tartományba kényszerítették a részvényindexet.

Az UBS bejelentése, miszerint a pénzpiaci szektor veszteségei a korábbi 160 milliárd dollár helyett akár a 600 milliárdot is elérhetik újabb vérfürdőt idézett elő a bankrészvények között; a HBOS és az Allianz vezette az esést, amelyet a legtöbb szektortársuk követett.

Az amerikai Dell pénzügyi jelentése a vártnál rosszabb eredményt hozott; a társaság negyedik negyedévi részvényenkénti 31 centes nettó eredménye 6 százalékkal lett alacsonyabb a 2006 év véginél, és nem érte el az elemzők által prognosztizált 36 centes átlagot sem. A kedvezőtlen eredmény a személyi számítógépek gyártásához elengedhetetlen mikrochipek gyártóit és tervezőit is megviselte, az STMicroelectronics és az ARM Holdings is csökkenést mutatott a nap folyamán.

Az olaj rekord értékű jegyzése padlóra küldte a légitársaságokat, a Ryanair 2005 óta nem látott mélyponton fejezte be a kereskedést, de esett az EasyJet és az Air France is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK