A piacok az amerikai Federal Reserve esti kamatdöntő ülését várják, és bár a 0,25 százalékos alaprátában várhatóan nem lesz módosulás, a magyar idő szerint este negyed nyolckor várható közlemény azért tartalmazhat érdekes részleteket. Reggel a vártnál kissé rosszabb német beszerzési menedzser index nem sok vizet zavart, valamivel később a vártnál valamivel szerényebb növekedést mutató eurózónás adat jelent meg. Míg a pénzügyi szektor enyhe pluszban van, addig az élelmiszeripari papírok inkább gyengülnek. Az egyes papírok között a brit ingatlanfejlesztő Barratt Developmentsszel kapcsolatos hírek okoztak némi izgalmat, miután a cég részvényvénykibocsátásos tőkeemelés tervét jelentette be a Redrowval közösen. Valamivel 10 óra után a londoni Footsie és a frankfurti DAX egyaránt 0,6 százalékkal emelkedik, míg a párizsi CAC 40 0,5 százalékos erősödést mutat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!