Az FTSE kezdeti emelkedése mögött a BoE kamatvágását megelőző várakozások álltak, ám a döntést követően a hossz ingadozásba, végül esésbe váltott. A londoni börze két nagy vesztese a csalódást keltő eredményről beszámoló British Telecom, illetve az ICI vegyipari cég volt, míg a bankok felfelé tartottak. Párizsban a magára találó France Télécom és az autóalkatrészeket gyártó Valeo húzta fel az indexet, a jobbára gyengülő technológiai papírok ellenében. A DAX emelkedése mögött a DaimlerChrysler drágulása állt, míg az E.ON AG német közüzemi óriás azon - meg nem erősített - híresztelések nyomán esett, hogy felvásárlási ajánlatot készül tenni az Iberdrola SA spanyol áramtermelő- és szolgáltatóra.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!