Európa délnek tart

A vezető európai indexek csak a veszteségeiket növelték a délelőtt folyamán.
NAPI Online, 2008. május 5. hétfő, 11:22
Fotó:

A londoni tőzsde zárva tart hétfőn, így ott nem érzékelik a kiábrándultságot, amely a múlt heti pozitív mérleg után az idei hét első napját jellemzi. A párizsi börze 0,3 százalékkal, a frankfurti pedig 0,1 százalékkal a múlt hét pénteki záróértéke alatt oldalazgat hétfő délelőtt.

A tech-szektor részvényeinek nem tett jót a Microsoft meghátrálása a Yahoo falai alól, ám a Der Spiegel értesülése is növelte a zavart, miszerint a Deutsche Telekom az Egyesült Államokban terjeszkedne tovább, a Sprint Nextel felvásárlásával. A német távközlési óriás csökkenése a szektortársaknak sem tett jót, az Ericsson és a Nokia részvényei is mínuszba fordultak, annak ellenére, hogy a Sprint Nextel esetleges akvizíciója révén a DT lehetne a tengerentúl legnagyobb mobil-szolgáltatója, újabb piacokat nyitva meg a készülékgyártók előtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK