A vártnál jobb amerikai makroadatokat is fanyalogva fogadta a piac, pedig a termelékenységre és a munkaerő költségére vonatkozó mutató régóta nem látott mértékben javult a második negyedben az USA-ban. A nagykereskedelmi készletek ugyanakkor tovább csökkentek, így a raktárak több mint két éve nem tapasztalt gyenge kihasználtsággal állnak. Az európai piacokon kedden főleg a pénzintézetek veszítettek árfolyamukból, de a nyersanyagokkal kapcsolatos papírok is olcsóbbak lettek, miután a nyersolaj jegyzésára több százalékkal csökkent. A bánya- és olajcégek többnyire mínuszban fejezték be a napot. Az európai piacokon a túlárazottságtól való félelem mellett a csökkenő kínai export híre és a pénzintézetekkel kapcsolatos aggályok is az eladási szándékot erősítették. Ráadásul, a világ második legnagyobb gazdasága, a japán is lehúzta a hangulatot, miután a helyi központi bank vezetője a fellendülés bizonytalanságáról nyilatkozott. A brit Lloyds papírjainak masszív esését az magyarázza, hogy a tervezett tőkeemelése ellen a pletykák szerint a kormány vétót nyújthat be. Az Adecco, a világ legnagyobb munkaerő-közvetítő vállalkozása ugyancsak több százalékkal esett a vártnál sokkal rosszabb eredményei hatására. A legnagyobb tőzsdék között a brit Footsie 1,1, a német DAX 2,4, a francia CAC 40 index pedig 1,4 százalékos gyengüléssel zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!