Európa erősödést mutat

Továbbra is a bankok viszik a prímet.
NAPI Online, 2008. február 26. kedd, 12:29
Fotó:

A délelőtti kereskedés során emelkedtek az irányadó európai részvényindexek, a londoni Footsie 1,1, a frankfurti DAX 1,5, míg a párizsi CAC 40 1 százalékos előnyt regisztrált a hétfői záróértékhez képest.

A hegymenetért elsősorban továbbra is a pénzpiaci szektor részvényei voltak a felelősek azt követően, hogy a Standard & Poor bejelentette: fenntartja a két vezető tengerentúli viszontbiztosító, az MBIA és az Ambac hitelminősítését. A bejelentést követően az európai biztosítók és bankok részvényeinek jegyzése is javult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK