Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni FTSE-100 0,4, a frankfurti DAX 0,4, a párizsi CAC-40 pedig 0,5 százalék mínuszban fejezte be a napot. Elemzők szerint a befektetőket befolyásolta a Deutsche Bank jövőjével kapcsolatban ismét felerősödött aggodalom, miután kiderült: a pénzintézet vezérigazgatójának nem sikerült eredményt elérnie a bankra kiszabott 14 milliárd dolláros amerikai bírság mérséklésében. A Deutsche Bank részvényára 1,44 százalék mínuszban zárt.

A tőzsdemutatókat gyengítette az energiaipari cégek árfolyamesése, amit a Brent olajfajta árának 1,5 százalékos csökkenése okozott.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,5 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,7 százalékkal gyengült kedden.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 81 cent (1,52 százalék) eséssel 52,33 dolláron állt.

Ugyanekkor New Yorkban a vezető részvényindexek közép-európai idő szerint este fél 9 körül 1 százalék feletti veszteségben álltak: a DJIA tőzsdemutató 1,4, a Nasdaq 1,9, az S&P-500 pedig 1,6 százalékkal állt az előző napi zárószintje alatt.

Az Alcoa mai gyorsjelentésével hivatalosan is kezdetét veszi a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!