Európa és Amerika is kizöldült

Nyereségben zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék. Pénteken a Wall Street-en is jó volt a hangulat.
Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 1. péntek, 20:34
Fotó: Reuters

Az FTSE 100 0,1, míg a DAX és a CAC-40 07 százalékos nyereségben zárta a hét utolsó napját. A Stoxx Europe 600 indexe 0,6 százalékkal erősödött.

A milánói FTSE MIB 0,9, míg a madridi IBEX-35 0,3 százalékot emelkedett a nap végére.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 12 cent csökkenéssel 52,74 dolláron állt az MTI szerint.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén DJIA indexe és az S&P 500 0,3 százalékos pluszban volt, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal emelkedett. A WTI hordónkénti jegyzése 0,1 százalékos csökkenést követően 47,15 dollárnál járt a MarketWatch adatai szerint.

Budapesten nem volt ilyen jó a hangulat, a BUX 1 százalékos veszteségben zárta a napot. Erről bővebben itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK