Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Stoxx Europe 600 indexe 0,8 százalékot esett, minden szektor veszteségben zárt. Az egész hetet tekintve viszont a pán-európai index 4,5 százalékkal erősödött, ami 2015. január 23. óta - amikor az ECB bejelentette a mennyiségi lazítási programját - nem látott teljesítmény.

Az olajár beesése, a bankszektor energiaágazatnak való kitettsége miatti félelmek, a negatív kamatkörnyezet miatti aggodalmak mind hozzájárultak ahhoz, hogy az olajtermelők és a bankszektor szereplőinek részvényei essenek.

Az autógyárak 1,7 százalékos mínuszban zártak. A nap vesztese a károsanyag-kibocsátási botrányba keveredett Volkswagen, amelynek árfolyama 3,2 százalékkal csökkent azokra a sajtóhírekre, miszerint március vége előtt nem számíthat megállapodásra az Egyesült Államokkal.

A gépjárműalkatrészeket gyártó francia Valeo, amely tavalyi nyereségének 30 százalékos emelkedéséről számolt be, 4,5 százalékos emelkedést hozott neki az eredmény. A vártnál kisebb profitról és osztalékról beszámoló Allianz biztosító árfolyama viszont 1,3 százalékkal zuhant.

A londoni FTSE-100 index 0,4 százalékkal esett pénteken, de még így is október óta ez a legjobb teljesítménye volt a mutatónak. A frankfurti DAX 0,8, a párizsi CAC-40 0,4 százalékkal csökkent. A periférián az olasz FTSE MIB és a spanyol IBEX-35 is egyaránt 1,2 százalékos veszteségben zárt.

A nyugat-európai tőzsdezárás után a New York-i részvénypiacok fő mutatói közül a Dow Jones ipari átlag (DJIA) 0,3 százalékkal esett, az S&P 500 stagnált, míg a Nasdaq 0,4 százalékos pluszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!