Európa esik - a BMW is alig megy

Eséssel nyitottak az európai részvénypiacok kedden, a befektetők a bankrészvényekre figyelnek. A BNP Paribas és a Barclays gyorsjelentése vegyes reakciókat hozott.
NAPI, 2011. augusztus 2. kedd, 09:35
Fotó:

A francia BNP Paribas SA részvényei 2 százalékos mínuszba kerültek a második negyedéves gyorsjelentés közzététele után, a Barclays PLC viszont két százalékos pluszba lendült a vártnál kedvezőbb eredmények hatására.

A piacok továbbra is az amerikai szavazásra figyelnek a Marketwatch szerint, ahol a képviselőházi jóváhagyás után ma - magyar idő szerint este hatkor - kerül sor a szenátusi voksolásra. A vezető európai vállalatok részvényeit tömörítő Stoxx Europe 600 index 0,2 százalékos esést mutat, a francia CAC-40 3,582 ponton stagnál. A német DAX, amelyben tegnap a magyar piac zárása után flash crash-t láthattak a figyelmes piaci szereplők ma fél százalékos mínuszban kezdett.

A kiváló gyorsjelentést közzétevő és pozitív jövőképet megfogalmazó BMW papírjai csak 0,3 százalékos pluszbn vannak a negatív hangulatban.

Az olasz bankrészvények (Unicredit, Intesa) vesztesége eléri a négy százalékot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK