Az európai Stoxx 600-as mutató előző napi záróértékéhez képest a nap végén nem mutatott érdemi eltérést, a DAX 0,3 százalékkal emelkedett, a CAC-40 0,1 százalékkal csökkent, az FTSE 100 pedig egy negatív kitérő után a hétfői szinten zárt kedden is. A tőzsdéken alacsony a forgalom, de az eurózóna gazdaságáról szóló optimista jelentése mellett a vállalati hírek is kedveznek a befektetőknek. A Stoxx 600-as indexen szereplő társaságok több mint fele eddig a várakozások feletti eredményről számolt be a második negyedévre vonatkozóan. A keddi sláger a BMW volt, amelynek részvényei több mint 3 százalékkal drágultak azt követően, hogy a bajor autógyártó közölte: több mint két éve nem volt olyan jó negyedéve, mint az áprilistól júniusig tartó. Frankfurtban a Deutsche Post is magára vonta a figyelmet, miután a cég javított idei eredmény-előrejelzésén. Kedvezőtlen volt a kedd azonban a médiatársaságoknak - az ITV bizonytalan jövőképét részvényei leértékelésével díjazták, a Sky Deutschland papírjai pedig negyedével lettek olcsóbbak, miután a társaság közölte, az idén is veszteséges lesz. A pénzügyi részvények a hétfői rally után kisebb korrekciót jeleztek. A szektorban egyedül az UniCredit-eredmény jelentett újdonságot, amely azonban a jelentős profitcsökkenés miatt nem érte el a várakozásokat.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!