BUX
40021

Európa felkészül az újabb rohamra?

A főbb nyugat-európai részvényindexek a háromhavi rekordszintek közelében végeztek kedden is.

Pápai Csaba, 2010. augusztus 3. kedd, 19:19

Az európai Stoxx 600-as mutató előző napi záróértékéhez képest a nap végén nem mutatott érdemi eltérést, a DAX 0,3 százalékkal emelkedett, a CAC-40 0,1 százalékkal csökkent, az FTSE 100 pedig egy negatív kitérő után a hétfői szinten zárt kedden is. A tőzsdéken alacsony a forgalom, de az eurózóna gazdaságáról szóló optimista jelentése mellett a vállalati hírek is kedveznek a befektetőknek. A Stoxx 600-as indexen szereplő társaságok több mint fele eddig a várakozások feletti eredményről számolt be a második negyedévre vonatkozóan.

A keddi sláger a BMW volt, amelynek részvényei több mint 3 százalékkal drágultak azt követően, hogy a bajor autógyártó közölte: több mint két éve nem volt olyan jó negyedéve, mint az áprilistól júniusig tartó. Frankfurtban a Deutsche Post is magára vonta a figyelmet, miután a cég javított idei eredmény-előrejelzésén. Kedvezőtlen volt a kedd azonban a médiatársaságoknak - az ITV bizonytalan jövőképét részvényei leértékelésével díjazták, a Sky Deutschland papírjai pedig negyedével lettek olcsóbbak, miután a társaság közölte, az idén is veszteséges lesz.

A pénzügyi részvények a hétfői rally után kisebb korrekciót jeleztek. A szektorban egyedül az UniCredit-eredmény jelentett újdonságot, amely azonban a jelentős profitcsökkenés miatt nem érte el a várakozásokat.