Európa fellélegzett

Az elmúlt két hét masszív eladói hulláma utáni további fellélegzés és a ma hajnali vártnál jobb japán GDP számok eredőjeként egyelőre optimistább és nyugodtabb tőkepiaci mozgásokat láthatunk Európa szerte.
portfolio.hu, 2011. augusztus 15. hétfő, 10:53
Fotó:

Az irányadó nyugat-európai indexek közül a német DAX 1,3, a francia CAC-40 0,9, az angol FSTE-100 0,5 százalékos emelkedést mutat. Egyelőre idegesség helyett a nyárias kereskedés dominál az öreg kontinensen. Az olasz tőzsde ma zárva tart.

A vállalati hírek közül kiemelhető a Swatch, mely 4,2 százalékos emelkedést mutat azok után, hogy a svájci kormány és a jegybank az árfolyam rögzítését tervezi. Ez nem is csoda, látva a svájci tőzsde masszív szétadottságát.

További a kiskereskedelmi szektor képviselői közül a Hennes & Mauritz 1,3, az Inditex 0,6 százalékos esésben áll azok után, hogy a H&M meglévő üzleteinek az árbevétele 6 százalékkal esett vissza júliusban.

A Stoxx szektorindexeit nézve így nem meglepő módon a kiskereskedelmi szektornak is rossz napja van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK