Európa fityiszt mutat Amerikának

Pozitív céghírekre nőnek az európai tőzsdeindexek.
NAPI Online, 2008. május 14. szerda, 10:25
Fotó:

Szemben az amerikai piacok esésével, emelkedéssel nyitották a napot az európai tőzsdék, miután a BNP Paribas SA és az European Aeronautic, Defence & Space Co. (EADS) a várakozásokat meghaladó nyereségről számolt be. A BHP Billiton Ltd. részvényei megugrottak arra a spekulációra, hogy a kínai Aluminium Corp. részesdést vásárol benne.

A Dow Jones Stoxx-600 index 0,7 szálékos pluszt hozott össze a nyitás után, a frankfurti DAX 0,25, a párizsi CAC-40 0,75, a londoni Footsie 0,14 százalékkal nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK