Frankfurtban a Metro részvényeinek kedvező teljesítménye ellensúlyozza a rossz híreket. Az áruházlánc papírjait a JP Morgan szakértői vételre ajánlották a korábbi tartás helyett, s erre a jegyzés 1,8 százalékkal ment feljebb.


A Deutsche Telekom papírjai a Merrill Lynch elemzői alulteljesítőként tartják számon hétfőtől, arra hivatkozva, hogy a társaság tengerentúli üzletága, a T-Mobile USA komoly kihívások előtt áll, csakúgy, ahogy a társaság németországi vezetékes üzletága. A részvények jegyzése 1 százalékkal mérséklődött.


A Deutsche Bank 0,7 százalékos mínuszba került miután a pénzintézet vezetése a hétvégén közölte: tőkehelyzete nem teszi lehetővé, hogy akvizíciókon gondolkodjon, így a Deutsche Postbankban lévő részesedését sem növeli belátható időn belül.


A londoni tőzsdén a BT Group részvényeire adott Citigroup ajánlás felülbírálása adott némi lendületet. A távközlési cég részvényeit vételre ajánlják a nagybanknál, a javuló bevételi kilátásokra hivatkozva, s erre a befektetők 1,3 százalékkal feltornászták árfolyamát.


Londonban a Royal Bank of Scotland mellett a BAT részvényeit adják a legnagyobb vehemenciával a befektetők, mindkét papír 1 százalék feletti veszteséget mutat. Párizsban sem kímélik a bankokat, a SocGen, a Credit Agricole és az AXA a lista végén kullognak, de jól teljesítenek az energiaipari társaságok annak ellenére, hogy az olaj jegyzése továbbra is 81,2 dollár körül, pénteki záróértéke közelében ingadozik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!