Fontos makroadatok csak a hét második felében érkeznek, így jelentősebb mozgások csak a vállalati gyorsjelentéseknek köszönhetően várhatóak.

A Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő indexe is 0,3 százalékos mínuszban tartózkodik, az esést média és a banki szektor részvényei vezetik, jól teljesítenek viszont az autógyártók papírjai. Nem tett jót a banki szektornak az egyik dán bank bedőlése sem, az Amagerbanken A/S jelezte: nem felel meg a tőkekövetelményeknek, így a bankot az állam kezelésbe vette. Mindez azonban egyúttal azt is jelenti, hogy megnő a szektor díjfizetési kötelezettsége a betétbiztosítási alap felé.

Két százalék fölötti pluszban járnak az acéliparban érdekelt Arcelormittal részvényei az amszterdami parketten, annak ellenére hogy 780 millió dolláros veszteséget jelentett a cég a tavalyi év utolsó negyedévében. Az emelkedés annak köszönhető, hogy a vállalat a kereslet talpra állásával számol a 2011-es évre.

Egy százalékot emelkednek a UBS részvényei is a svájci börzén, miután a cég a várakozásoktól elmaradó 1,29 milliárd svájci frankos nettó profitot jelentett. A csoport növekvő ügyfél aktivitással számol egyes szegmensekben az előttünk álló évben, melyet jól fogadtak a befektetők.

Jót tett a megemelt Toyota várakozás az európai szektortársaknak. A Peugeot 3 százalékkal, a Renault 2 százalékkal, a BMW 1,9 százalékkal, a Daimler 1,8 százalékkal, míg a Volkswagen 1,3 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!