A Moody's nemzetközi hitelminősítő negatív figyelőlistára helyezte Németországot, Hollandiát, Luxemburgot, mely lépést azzal indokolt, hogy ezek az országok érintettek két eurózónás fejleményre.

A részvénypiacokat az a hír sem támogatja, hogy a várt javulás helyett tovább romlottak a német és francia feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek, valamint az eurózóna kompozit indexe is. Az előzetes becslések szerint a francia index a júniusi 45,2 pontról júliusban 43,6 pontra, a német index 45,0 pontról 43,3 pontra esett. Az eurózóna feldolgozóipari indexe 44,1 pontra esett, 2009 óta nem volt ilyen alacsony.

A spanyol állam ma kötvényaukciót tart, amelyre szintén kiemelt figyelmet fordíthatnak a befektetők, hiszen az esetlegesen emelkedő állampapírhozamok további aggodalmakat generálhatnak az amúgy is gyenge lábakon álló Spanyolországgal kapcsolatban.

A kedvezőtlen hírek ellenére az angol, a német és a francia indexek nullszintek közelében tartózkodnak. Leggyengébben a spanyol IBEX 35 teljesít, míg a görögök a tegnapi jelentős esést követően felülteljesítenek.

Az SAP a második negyedéves gyorsjelentésében EPS soron felülteljesítette a piaci várakozásokat, valamint a menedzsment megerősítette az idei évre vonatkozó profitvárakozásait. A társaság eredményében nagy szerepe volt a mobil megoldásoknak, amiknek köszönhetően vártnál nagyobb mértékben emelkedtek az új szoftverértékesítések. A papírok 1 százalékos pluszban tartózkodnak a reggeli kereskedésben.

A svájci órákat gyártó Swatch is a piaci konszenzus feletti számokat tett közzé az egy részvényre jutó eredmény soron negyedéves jelentésében, a vállalat profitjában az Omega és Longines darabok remek kínai értékesítései kulcsszerepet játszottak. A jelentést követően a részvények 0,5 százalékot emelkedtek.

Német lapértesülések szerint a Deutsche Bank-nál 0,3-1 milliárd euró közötti céltartalékkal készülhetnek az egy hét múlva esedékes gyorsjelentésben a LIBOR-manipulációs botrány miatt várható bírságra. A piac eddig nem tulajdonított jelentőseget a hírnek, ugyanis a bankrészvények a délelőtti kereskedésben 0,1 százalékot emelkedtek.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!