Mind az amerikai munkaerőpiaci és fogyasztói bizalmi adatok, mind az eurózóna válságának politikai rendezésével kapcsolatban elhangzott nyilatkozatok miatt derűs hangulat uralkodik az európai tőzsdéken.

Lothar Mentel, az Octopus Investments befektetési igazgatója azt mondta a Bloomberg tv-ben: a bikák és a medvék harca folytatódik, ezért ingadozásra kell számítani, de jelenleg épp a bikák állnak jobban. A piacok most úgy látják, kisebb az esély a duplafenekű recesszióra.

A francia CAC-40 0,12 százalékkal, a frankfurti DAX 0,10 százalékkal, a londoni FTSE-250 pedig 0,22 százalékkal áll a nyitó értéknél erősebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!