Európa is jól teljesít

Az ázsiai és amerikai tőzsdék teljesítménye Európára is jó hatással volt, a börzeindexeket nem kis részben a bányarészvények húzzák fel.
NAPI, 2009. augusztus 24. hétfő, 10:18

Az európai részvények erősödéssel kezdték a hétfőt, köszönhetően a növekedésbe vetett hitnek és a bányaipari papíroknak - írja a Marketwatch. A brit FTSE 1,2 százalékos erősödést követően 4910 ponton állt délelőtt, a német DAX 1,1 százalékos plusz után 5525 ponton állt, ám a francia CAC-40 csak 0,1 százalékkal emelkedett. A bányaipari cégek közül a Rio Tinto papírjai 1,7, az Xstrata és az Eramet részvényei 3,6, illetve 6,2 százalékkal erősödtek. A fellendülésbe vetett hitet táplálta az ázsiai és az amerikai tőzsdék jó teljesítménye, illetve Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnökének hétvégi nyilatkozata, aki szerint látszódnak a kilábalás jelei, habár hangsúlyozta, hogy "döcögős" út elé nézünk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK