Európa: ismét lesiklópályán a gyógyszerszektor

Nem mutattak jelentős változást a nyugat-európai részvényindexek, a CAC és a DAX kismértékben emelkedett, míg az FTSE-100 enyhe mínuszban fejezte be a napot.
NAPI Online, 2006. november 9. csütörtök, 18:49
Fotó:

Jelentős leértékelődést szenvedtek el a gyógyszerpapírok, a befektetők pesszimizmusa továbbra is a demokraták amerikai kongresszusi választáson aratott győzelmével magyarázható, amely szakértők szerint a gyógyszerárak csökkenését vetíti előre. Az esésben élen járt a GlaxoSmithKline és az AstraZeneca. Fölfelé tartottak viszont a technológiai papírok, miután a Siemens kiváló negyedéves eredményt tett közzé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK