Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyereséget London és Milánó ért el, Frankfurt, Párizs és Madrid veszteséggel zárt. A pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,4 százalék, a Stoxx 600 index 0,6 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,3 százalék veszteséget mutatott a kereskedés végén - írta az MTI.

A nem hivatalos adatok szerint az európai kereskedési idő végén a londoni FTSE-100 index 0,88 százalék, a milánói FTSE MIB 0,23 százalék nyereséget mutatott. Frankfurtban a DAX index 0,22 százalékkal, Párizsban a CAC-40 index 0,07 százalékkal, Madridban az IBEX-35 index 0,39 százalékkal csökkent.

A nap meghatározó eseménye az európai tőzsdéken a brit jegybank alapkamat-emelése volt. A BoE 2007 óta első alkalommal változtatott az alapkamaton, de jelezte, hogy további szigorításokat csak meglehetősen visszafogott ütemben fog végrehajtani. A font másfél százalékkal gyengült a dollárral és az euróval szemben.

A brit kamatemeléstől eltekintve az európai tőzsdei befektetők figyelme elsősorban a vállalati eredmény beszámolókra irányult. A Credit Suisse részvénye ennek megfelelően négy százalékkal erősödött, miután harmadik negyedévi nyeresége az egy évvel korábbinak a hatszorosára emelkedett, messze felülmúlva az elemzői várakozásokat.

Az olaj ára emelkedett, a Brent 0,25 százalékkal hordónként 60,64 dollárra, a WTI 0,26 százalékkal 54,44 dollárra.

Az arany ára alig változott, a határidős piacon a legközelebbi kontraktust 0,02 dollárral jegyezték alacsonyabban 1277,01 dolláron unciánként.

A font az euróval szemben 1,73 százalékkal állt gyengébben 1,1202 eurón, a dollárral szemben 1,40 százalékkal gyengébben 1,3060 dolláron. Az eurót 0,31 százalékkal jegyezték erősebben a dollárral szemben 1,1665 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!