A pénzintézeti papírok a legnagyobb vesztesek között voltak, az autóipari részvnyek viszont keresettek voltak, miután a legnagyobb európai autógyártó, a Volkswagen AG, és a világ legnagyobb luxusautógyártója, a Bayerische Motoren Werke mai jelentése is pozitívan lepte meg a piacokat. Az UniCredit Reuters által megszólaltatott vezető elemzője, Gerhard Schwarz szerint egyelőre úgy tűnik, hogy kifogytunk a hajtóerőből. A kínai számok pedig arra figyelmeztetnek minket, hogy a feltételek hamarosan világszerte szigorodhatnak. A fogyasztói árindex a várakozások felett, 2,7 százalékkal növekedett februárban Kínában éves alapon; a Dow Jones Newswire elemzői 2,4 százalékos növekedést vártak (ugyanakkor az ipari termelési adat jobb lett az elemzői becslésnél). Az ugyancsak kínai adatok szerint az ázsiai országban februárban lassult a hitelkihelyezés bővülési üteme. A piacon a délutáni amerikai makroadatok sem okoztak felhőtlen eufóriát, miután a munkaerőpiac a vártnál rosszabb képet mutat. A kedvező amerikai külkereskedelmi mérlegadat a jelek szerint ugyancsak nem győzte meg a befektetőket. A londoni Footsie és a párizsi CAC 40 index 0,4, a frankfurti DAX pedig 0,1 százalékos süllyedéssel zárt az előző napi záróértékkel összehasonlítva.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!