Ma kezdi meg az amerikai jegybank az esedékes kamatdöntő ülését, melynek fejleményeiről hivatalosan majd csak holnap kaphatunk beszámolót. A befektetők az üléstől egy harmadik eszközvásárlási programra vonatkozó utalást várnak. Az EKB és BoE csütörtökön tanácskozik, melytől a piac az irányadó ráta szinten tartását várja, előbbi esetében 1,5, utóbbinál 0,5 százalékon maradhat a kamat.

Az irányadó nyugat-európai indexek vegyesen indították a napot, az emelkedésben a görög, spanyol és német börzék állnak az élen, rendre 0,3 százalék, 0,3 százalék és 0,2 százalék plusszal. A befektetők által szorosan követett olasz és spanyol 10 éves kötvényhozamok minimális emelkedést mutatnak.

A kedd reggeli kereskedést több vállalat negyedéves jelentése tette színesebbé: A UBS jelentős profitzuhanásról számolt be jelentésében, ugyanis a társaság komoly veszteséget könyvelt el a Facebook tőzsdére lépésén. A bankóriás második negyedéves profitja 58 százalékkal zuhant, amivel elmaradt az elemzői várakozásoktól. A hírre a részvények 5,2 százalékot gyengültek.

A BP -nek sem sikerült megfelelnie az elemzői várakozásoknak, ugyanis a társaság 96 százalékkal csökkenő profitról számolt be az előző év azonos időszakához viszonyítva, mely nagyrészt annak volt betudható, hogy a társaság a könyveiben közel 5 milliárd dollár értékben írt le eszközöket. A papírok 3,3 százalékkal kerültek lejjebb a londoni börzén.

Spanyolország második legnagyobb bankjának, a BBVA-nak a profitja 58 százalékot zuhant a második negyedévben, melyért részben az ingatlanpiaci veszteségek voltak a felelősek. A részvények 0,6 százalékot emelkedtek a hír ellenére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!