A kisebb csalódást keltő EKB kamatdöntés után még mindig nem ért véget a hét, hiszen több makrogazdasági adat is érkezik az Egyesült Államokból. A tengerentúli nyitás előtt, fél háromkor két munkaerőpiaci adatot publikálnak. A mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számában az elemzők növekedésre számítanak, míg a júliusi munkanélküliségi ráta 8,2 százalékon stagnálhat. 4 órakor a szolgáltatói ISM indexet teszik közzé, mely a bővülést jelentő 50 pontos érték felett, 52,2 pontos értéket mutathat.

A tegnapi kedvezőtlen hangulatban szenvedtek a tőkepiacok. A befektetők által szorosan követett spanyol és olasz 10 éves állampapírok hozama újra a nehezen kezelhető szintek felé került. A spanyol hozamok jelenleg 7,15 százalékon, míg az olasz ráta 6,2 százalékon tartózkodik.

Az irányadó európai indexek is jelentős csökkenést könyvelhettek el a tegnapi kereskedésben, ma azonban felfele korrigálnak: a FTSE 100 0,8, a DAX 1,3, CAC 40 1,3 százalékot erősödött. Az esésben az előző napon élenjáró spanyol és olasz börzék ma felülteljesítenek. Előbbi 1,4, utóbbi 2,9 százalékot erősödött.

A makrohírek mellett tovább folytatódik a negyedéves jelentések közzététele: az Allianz meglepte az elemzőket, ugyanis a vállalat 1,32 milliárd eurós nettó profitról számolt be a piaci 1,194 milliárd eurós várakozásokkal szemben. A társaság menedzsmentje az idei évre vonatkozó eredményvárakozásait is megerősítette. A részvények 3,8 százalékkal kerültek feljebb a reggeli órákban.

A Siemens papírokért is tolongnak a befektetők, a részvények 4,5 százalékot erősödtek. Ebben az játszhatja a főszerepet, hogy a társaság 3 milliárd eurónyi részvényt tervez visszavásárolni az év végéig, ami a vállalat jelenlegi piaci kapitalizációjának közel 5 százaléka.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!