Negatívra rontotta az eddigi stabilról Görögország mélyen spekulatív államadós-besorolásának kilátását szerdán a Standard & Poor's. A hitelminősítő a lépését azzal indokolta, hogy a görög kormánynak további külső forrásra lehet szüksége az államháztartási konszolidációs program végrehajtásának késedelmei és a tovább romló görög gazdasági helyzet miatt.

A nyugat-európai piacokon a kedvezőtlen hírek hatására kisebb eladói nyomás figyelhető meg, a FTSE 100 0,4, a DAX 0,3, míg a CAC 40 0,3 százalékos mínuszban tartózkodik. A tegnapi emelkedést követően a spanyol benchmark ma 1,2 százalékot gyengült.

Az ING kisebb csalódást okozott a befektetőknek, ugyanis negyedéves számai elmaradtak a piaci várakozásoktól. Az elemzők 1,26 milliárd eurós profitra számítottak, míg a társaság csupán 1,17 milliárd eurós nettó eredményt ért el. A gyenge teljesítmény a veszteséggel értékesített spanyol befektetéseknek illetve a nem fizető adósok számában bekövetkező emelkedésnek tudható be. A kedvezőtlen hírre a részvényeket 1,6 százalékos mínuszba lökték a befektetők.

Egyes piaci források szerint a Heineken emelni kényszerülhet az Asia Pacific Breweries Ltd részvényeire tett ajánlatát azt követően, hogy egy ázsiai milliárdos is csatlakozott a távol-keleti sörgyártó papírjaiért folytatott licitbe. Az Asia Pacific Breweries Ltd a Heineken ázsiai terjeszkedésének egyik fontos eszköze lehet, így a kereskedők szoros figyelemmel követik az eseményeket. Az európai söripari óriás részvényei a hírre tegnap 2,4 százalékot estek, míg ma 1,2 százalékkal felfele korrigálnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!