Az adósságválsággal kapcsolatos félelmek továbbra is a befektetők fókuszában állnak, az olasz miniszterelnök az aggodalmakra még rátett egy lapáttal, ugyanis szerinte előfordulhat, hogy több európai bajba keveredett ország után az olaszok is az unió segítségére szorulnak.

A délután egy amerikai makroadat is érkezik, melyre érdemes lehet figyelni. A külkereskedelmi egyenleg 48,9 milliárd dolláros hiányt mutathat az elemző becslések szerint.

Az irányadó indexek ma is gyenge teljesítményt mutatnak, a FTSE100 0,4, a DAX 0,5, valamint a CAC40 0,8 százalékot esett a fokozódó globális aggodalmak közepette.

Az egyes szektorok közül a defenzív távközlés teljesít a legjobban 0,5 százalék közeli pluszokkal, míg az autóipar 1,5 százalék körüli gyengülésével alulteljesítő.

A BMW 1,8, a Volkswagen 1,2, a Peugeot 1,6 százalékot esett. A kedvezőtlen hangulatban szerepet játszhat, hogy az autógyártók termékei iránt a globális gazdasági növekedéssel kapcsolatos problémák miatt csökken a kereslet.

A luxustermékeket forgalmazó Burberry Group részvényei 5,4 százalékos mínuszban állnak, miután frissítették a társaság árbevételére vonatkozó előrejelzéseket. A francia tőzsdén a kiskereskedelmi lánc, a Carrefour SA papírok szintén esnek 2,2 százalékkal.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!