Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Dow Jones ipari átlagmutatója és a Nasdaq egyaránt 0,3, míg az S&P 500 index 0,5 százalékkal jutott előző napi záróértéke fölé, így utóbbi ismét 1100 pont fölött fejezte be a napot.

A Dow komponenseinek háromnegyede emelkedett, a lagnagyobb drágulást az AT&T produkálta. Az S&P 500-ben forgó 10 szektor 90 százaléka is erősödött, a leginkább a távközlési, pénzügyi és távközlési papírok.

A McDonald's ugyanakkor a vártnál gyengébb augusztusi eredményi hatására gyengült, míg az Adobe az Apple, a termékein futtatható alkalmazásokat illető megkötések enyhítésének hírére emelkedett.

A nap közben, a kereskedés előtt megjelent hírek csillapították a globális gazdasági kilátások miatti félelmeket. A heti amerikai munkaerőpiaci adat és a külkereskedelmi adatok egyaránt a vártnál kedvezőbb képet mutattak, és ekkor még az Európából érkező hírek is pozitív benyomást tettek a befektetőkre. Egy sikres ír kötvényaukció mellett a hétvégén Svájcban véglegesítendő, a pénzügyi szektorra vonatkozó szabályozással kapcsolatos megnyilatkozások is inkább megnyugtatólag hatottak.

A zárás előtt nem sokkal azonban a Bloomberg azt jelentette, hogy a Deutsche Bank 11,4 milliárd dollár értékű tőkeemlést tervez, ami ismét elbizonytalanította a hangulatot.

A pénzügyi szektor korábban a Morgan Stanley jövő évre vonatkozó kedvező prognóziságól is erőt merített, amely emelkedő banki osztalékokat és sajátrészvény-vásárlásokat vetített előre; illetve egy, az akvizíciós célpontokat számba vevő jelentés is segített.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!