Az EuroStoxx 50 - az euróövezet 50 legnagyobb vállalatának papírjait tömörítő gyűjtőindex - 0,76 százalékkal erősödött.

A kőolaj ára alig változott. Az európai tőzsdezáráskor a Brent fajta hordója (159 liter) 13 centes, 0,28 százalékos emelkedéssel 46,65 dolláron állt. Az amerikai WTI fajtából 44,73 dolláron forgott ugyanez a mennyiség, ez 6 centes, 0,13 százalékos erősödés.

Az aranynak nem kedvez a világ jegybankjainak folytatódó laza monetáris politikája, amely táplálja a kockázatvállalási kedvet a tőzsdéken. Emiatt és a dollár erősödése miatt kedden egy hónapja nem látott mértékben, csaknem 1,00 százalékkal esett a nemesfém árfolyama. Szerdán szelídült, de folytatódott a csökkenés, egy uncia (31,1 gramm) nem egészen 1323 dollárt ért délután négy óra után azonnal szállításra, 0,40 százalékkal kevesebbet, mint előző nap.

Az euró kissé gyengült, az európai tőzsdezárás után néhány perccel 1,12 dollár alatt forgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!