A jelzáloghitelezőt - melyet pénteken a Bank of England kisegített likviditási problémáiból - megrohanták a megtakarításaikat követelő ügyfelek, aminek hatására péntekhez hasonlóan a bank részvényei megközelítőleg 30 százalékkal zuhantak. A hitelpiaci félelmek miatt egész nap az eladók voltak túlsúlyban, a CAC 1,8 az FTSE-100 1,6 százalékkal gyengült, míg a DAX megúszta 0,2 százalékos veszteséggel. A befektetők más bankrészvényektől is szabadulni igyekeztek, a Bradford & Bingley és az Alliance & Leicester eséséhez emellett a Citigroup leminősítés is hozzájárult. Deutsche Bank egyenesen azt javasolja a befektetőknek, hogy a következő hónapokban tartózkodjanak a hitelintézetek részvényeitől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!