Európa még mindig az USA-ra vár

A fiscal cliff körüli hírek mozgatják még mindig az európai tőzsdéket.
NAPI, 2012. december 28. péntek, 09:25
Fotó: Napi.hu

A jelen állás szerint az amerikai törvényhozók a hétvégén ülnek össze annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a jelentős adóemelést és kiadáscsökkentést tartalmazó kiigazító csomag, amely az elemzők félelmei szerint recesszióba viheti az Egyesült Államokat. A két ünnep közötti visszafogott kereskedésben így egyelőre a kivárás a jellemző, mely során enyhe pluszt szedtek össze a főbb európai tőzsdék: a londoni FTSE-100 0,35, a párizsi CAC-40 0,15, míg a frankfurti DAX-30 0,03 százalékos pluszban állt a nyitás után 25 perccel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK