Európa még nem döntötte el

Halvány emelkedéssel kezdtek az európai tőzsdék, a DAX a,2 százalékos pluszban van, a BP esik.
NAPI, 2011. július 26. kedd, 09:45
Fotó:

Enyhe emelkedéssel indult a kereskedés az európai tőzsdéken, főleg a bányavállalatok és az árupiaci szektorhoz köthető társaságok papírjai teljesítenek jól az emelkedő nyersanyagáraknak köszönhetően. Kivételt jelent a BP, amely a vártól elmaradó nyereségről számolt be ma közzétett gyorsjelentésében. Az olajipari vállalat részvénye 2,5 százalékos eséssel kezdte a napot.

Az eurózóna periféria bankpapírjai tegnap nagy zuhanással zártak, amihez képest szerénynek tűnik mai egy-két százalékos emelkedésük. Az Unicredit 1,246 eurón áll, ez 1,8 százalékkal magasabba  tegnapinál.

Az osztrák részvények közül az Erste fél százalékos mínuszban, a Raiffeisen minimális pluszban tartózkodik, az OMV viszont csaknem egy százalékot tudott emelkedni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK