Három veszteséges nap után emelkedéssel kezdték a pénteki kereskedést a vezető európai indexek: az FTSE 100 0,39, a DAX 0,42, a CAC 40 pedig 0,12 százalékkal előző napi zárása felett áll a nyitást követően. Az ausztrál kormány bányászati vállalatokat terhelő adóterveinek enyhítését követően a BHP Billiton 1,06, az Xstrata pedig 1,56 százalékkal forog magasabb árfolyamon a csütörtöki záráshoz képest. A bankszektorból a Commerzbank 0,45, a Deutsche Bank 0,71, a HSBC 0,63, a Royal Bank of Scotland 1,17 százalékkal forog drágábban mint tegnap délután. A befektetők ugyanakkor az Amerikából délután érkező munkaerő-piaci adatokra várnak, amelyek az elemzői becslések szerint a nem mezőgazdasági szektorokban 110 ezerrel csökkent a munkahelyek száma, az előző hónap 431 ezres bővülését követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!