Európa még szánkózik

Az európai tőzsdék lefelé vették az irányt.
NAPI Online, 2009. február 27. péntek, 09:37
Fotó:

Az európai tőzsdék folytatták e hétre jellemző hullámzó teljesítményüket. Indításként lefelé vették az irányt, mivel a bankok feladták az elmúlt napokban megszerzett emelkedésük egy részét.

A Lloyds Banking Group több mint 10 százalékkal esett, mivel gyenge eredményről jelentett és egyelőre nem tudott megegyezni a brit kormánnyal az állami mentőakcióban való részvételéről.

A Sanofi-Aventis gyógyszergyártó részvényei 4,3 százalékkal estek, ám hogy pozitív hír is legyen: a Deutsche Telekom 2,1 százalékos pluszt szedett össze fél óra alatt. Ezt annak köszönheti, hogy mérsékelte negyedéves veszteségét és pozitív várakozásokról számolt be.

A londoni Footsie 2, a frankfurti DAX 1,6, a párizsi CAC-40 2 százalékkal esett fél óra alatt, de messze van még a kereskedés vége.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK