Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az összeurópai Dow Jones Stoxx 600 mutató 0,69 százalékot vesztett csütörtök délelőtt fél 11-kor. Az előző négy napból hármon növekedett az index.

A három legnagyobb tőzsde közül a német DAX mínusz 0,62 százalékkal 5636 pontra csökkent csütörtök délelőtt fél 11-kor. A brit FTSE 100 0,7 százalékot esett, ezzel 5217 pontot ért, a CAC-40 0,21 százalékos csökkenése 3785 pontig nyírta vissza a francia mutató értékét.

Európa-szerte főleg csak a telekommunikációs szektor papírjai növekedtek, közülük is a Vodafone a leglátványosabban. A mobilszolgáltató részvényei 4,87 százalékkal drágultak csütörtök délelőtt, miután a vállalat bejelentette, hogy harmadik negyedéves eredménye 10,3 százalékkal 11,55 milliárf fontra emelkedett. A Portugal Telecom is drágult, miután felminősítette a Morgan Stanley.

Általában azonban az eurózónával - különösképpen a Görögországgal, Spanyolországgal és Portugáliával - kapcsolatos pénzpiaci aggodalmak nyomták a bélyegüket a piacokra. Az euró 0,3 százalékkal, 1,3854 dollárig gyengült csütörtök délelőtt az amerikai valutával szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!