A befektetők egyre izgatottabban várják a holnap kezdődő Uniós csúcsot, ahol a terítéken egy szorosabb fiskális integráció illetve egy esetleges bankunió lesz. A találkozó sikerességét tekintve aggodalomra adhat okot, hogy a német kancellár, Angela Merkel úgy nyilatkozott, hogy addig nem lesz Európában az államadósság kapcsán közös felelősségvállalás, amíg él. A német vezető beszédére a magyar származású befektető is reagált, miszerint Németország szerepe az eurózóna adósságválságában azt eredményezi majd, hogy Európa többi része utálni fogja őt.

A kereskedés irányába a nap folyamán esedékes olasz állampapír-értékesítés vihet változást. Az olasz kormány 11,2 milliárd dollár értékű papírt készül piacra dobni.

A délután az USA-ból is érkeznek makrogazdasági hírek: fél háromkor publikálják az új tartós cikk megrendelések alakulását, melynek várt májusi értéke 0,5 százalék.

Szintén a tengerentúlról érkezik a függőben lévő lakásértékesítések indexe. A korábbi 5,5 százalékos csökkenés helyett 1,3 százalék emelkedésre számítanak az elemzők.

A kereskedés a fokozott várakozások közepette zöldben indult. A londoni FTSE100 0,5 százalékkal, a DAX 0,3 százalékkal, a CAC40 0,1 százalékkal került feljebb.

A Stoxx Europe 600 jelenleg 0,2% pluszban áll, miután a közelgő uniós csúcs körüli aggodalmak miatt az elmúlt négy napban közel 3 százalékot esett.

A bankszektor jól teljesít mind a Londoni, mind a párizsi tőzsdén. A HSBC Holdings PLC 0,5 százalékkal, Barclays PLC 1 százalékkal, míg a Société Générale SA 2,4 százalékkal ér többet.

Az Infineon-nal kapcsolatban kedvezőtlen hírek láttak napvilágot. A német félvezető gyártó bejelentette, hogy csökkenti a folyó negyedévre vonatkozó várakozásait. A társaság papírjai 3,5 százalékos mínuszban állnak.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!