Európa nyomasztja Budapestet

A vezető európai tőzsdékhez képest ugyan kevésbé, de azért a rossz hangulatban a BUX index is esik, s a forint sincs jó formában.
Napi.hu, 2015. augusztus 11. kedd, 11:33
Fotó: Napi.hu

Lefelé vették az irányt a vezető részvények a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX index ugyan a nagyobb európai tőzsdék 1,1-1,5 százalékos esésénél kisebb mértékben gyengül, késő délelőtt 0,6 százalékkal alacsonyabban, 22400 ponton járt, azonban ha euróban nézzük a dolgot, akkor nagyjából kéz a kézben jár velük, mivel a forint is gyengülőre fogta a délelőtti órákban. Az euró árfolyama negyed százalékkal emelkedett a forinthoz képest, és 312 forint magasságáig jutott.

A gyengülést a Mol részvényei vezeti, az olajipari cég papírjainak árfolyama 14 510 forintig esett, onnan 14 580 forintra kapaszkodott fel, ez 170 forinttal kevesebb a hétfői záróértéknél. Az OTP 0,2 százalékkal, 5690 forintra csúszott vissza, a Magyar Telekom 0,8 százalékkal ér kevesebbet, 408 forint. A Richter 0,4 százalékkal, 4452 forintra csúszott vissza a kis forgalmú kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK