Jó hangulatban indult ma reggel Európában a kereskedés annak ellenére, hogy holland bankokkal folytatódott a Moody's leminősítési hulláma. A hitelminősítő öt holland bankcsoport besorolását rontotta. A hír nem különösebben ingatta meg ma reggel a befektetők bizalmát, akik bíznak benne, hogy a világ jegybankjai megmentik a piacokat, ha a görög választások kimenetele kedvezőtlen lenne. A Reuters értesülései szerint ugyanis a jegybankok összehangolt akciókra készülnek, amennyiben a görög választásokat követően azt a helyzet megkívánja.

A nyugat-európai indexek emelkednek a ma reggeli kereskedésben, kivéve a görög tőzsdét, az Athex Composite 1,4 százalékos csökkenést mutat. A brit részvénypiacot a bankpapírok húzzák felfelé elsősorban, a Royal Bank of Scotland árfolyama 6,3 százalékos, a Lloyds 4,6 százalékos, a Barclays 5,2 százalékos pluszba ugrott.

A vállalati hírek közül a Hennes & Mauritz emelhető ki, a svéd ruházati kiskereskedelmi cég részvényei 1,6%-ot emelkedtek azt követően, hogy a társaság a várakozásokat felülmúló negyedéves értékesítési adatokat közölt. A tegnap hatalmas zuhanást elszenvedő Nokia ma reggel több mint 4 százalékos pluszba ugrott. A finn mobilgyártó részvényei tegnap közel 20 százalékkal kerültek lejjebb egy profit warning hatására. Látva az alacsony árazási szinteket és a készpénzállomány magas arányát a piaci kapitalizációhoz viszonyítva, új erőre kaptak a felvásárlási spekulációk, amelyek támaszt nyújthatnak az árfolyamnak.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!