Európában negatív hangulat alakult ki, a londoni Footsie például 0,4 százalékkal süllyedt, részben a BAE Systems miatt. Tengerentúli hírek szerint ugyanis a repülőgégyártó korrupciós ügyekbe keveredett, ez pedig jókora léket ütött a cég árfolyamán. A legnagyobb vesztesek táborát gyarapította még a frankfurti parketten jegyzett - 3,5 százalékkal gyengülő - MAN, Párizsban pedig az Air France-KLM nyújtotta legrosszabb teljesítményt, 1,6 százalékos süllyedésével. A CAC végül 0,8, a DAX pedig 0,9 százalékkal esett vissza.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!