Párizsban a vételre felminősített Alcatel-Lucent-részvények 7,5 százalékos drágulást mutattak be, míg Frankfurtban az Adidas papírjainak a rivális Nike kedvező eredményadatai adtak lendületet. A tengerentúli adaton túl jót tett a befektetők vételi kedvének, hogy az Ifo intézet németországi üzleti hangulatmutatójának értéke szeptemberben a várt csökkenés helyett nőtt. Pénteken a nyertesek közé iratkoztak fel a bankpapírok és az autógyártók részvényei is: a Crédit Agricole például 5, a SocGen 3,9 százalékkal drágult, a Daimler és a BMW pedig szintén mintegy négy százalékkal került feljebb. Tizedét elvesztette ugyanakkor tőzsdei értékének a Merck KGaA, miután az európai gyógyszerfelügyelet azt közölte, hogy a társaság egyik, szklerózis multiplex elleni készítményének pozitív hatásai nem ellensúlyozzák a használat során fellépő kockázatokat. A vesztesek közé kerültek az Antofagasta és a Kazakhmys bányaipari cégek Londonban jegyzett papírjai is, miután a UBS eladásra minősítette le azokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!