Európa pluszban zárt

A vártnál jobb amerikai makroadat kedvezően hatott a vezető nyugat-európai részvénypiacokon is: a Footsie 0,9 százalékkal 5598, a CAC-40 1,9 százalékkal 3782, a DAX 1,8 százalékkal 6298 pontra emelkedett pénteken.
NAPI, 2010. szeptember 24. péntek, 19:25
Fotó:

Párizsban a vételre felminősített Alcatel-Lucent-részvények 7,5 százalékos drágulást mutattak be, míg Frankfurtban az Adidas papírjainak a rivális Nike kedvező eredményadatai adtak lendületet.

A tengerentúli adaton túl jót tett a befektetők vételi kedvének, hogy az Ifo intézet németországi üzleti hangulatmutatójának értéke szeptemberben a várt csökkenés helyett nőtt.

Pénteken a nyertesek közé iratkoztak fel a bankpapírok és az autógyártók részvényei is: a Crédit Agricole például 5, a SocGen 3,9 százalékkal drágult, a Daimler és a BMW pedig szintén mintegy négy százalékkal került feljebb.

Tizedét elvesztette ugyanakkor tőzsdei értékének a Merck KGaA, miután az európai gyógyszerfelügyelet azt közölte, hogy a társaság egyik, szklerózis multiplex elleni készítményének pozitív hatásai nem ellensúlyozzák a használat során fellépő kockázatokat.

A vesztesek közé kerültek az Antofagasta és a Kazakhmys bányaipari cégek Londonban jegyzett papírjai is, miután a UBS eladásra minősítette le azokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK