Európa pluszban zárt

Az amerikai adatok kedvezően hatottak a nyugat-európai piacokra is, az FTSE-100 0,4, a DAX 0,2, a CAC-40 pedig 0,5 százalékos pluszban zárt.
NAPI, 2012. szeptember 25. kedd, 18:33
Fotó: Napi.hu

Az európai befektetőket is az derítette jobb kedvre, mint tengerentúli társaikat: a júliusi lakásárindex az egyesült államokbeli lakóingatlanok folytatódó drágulását jelezte, a Conference Board által közölt fogyasztói bizalmi mutató pedig az augusztusi 61,3 pontról a héthavi maximumot jelentő 70,3-re ugrott.

A párizsi mutatóhoz hasonlóan szintén fél százalékkal erősödő páneurópai Stoxx Europe 600 index nagy vesztese a Telekom Austria lett, miután a társaság még hétfőn azt közölte, hogy 38-ról 5 centre csökkenti 2012-es osztalékát, és 2013-ban is ezzel az összeggel számol. Szintén a vesztesek közé került a Continental azután, hogy a német gumiabroncs- és autóalkatrész-gyártó fő tulajdonosa, a Schaeffler AG 20,8 millió részvényt adott el. Nehéz kőként zuhantak az Infineon papírjai is, a félvezetőgyártó cég forgalmi prognózisán rontott. Londonban azok a hírek lékelték meg a Standard Chartered árfolyamát, amelyek szerint a bank 18 százalékát birtokló szingapúri Temasek befektetési alap a kiszállást fontolgatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK