Tengerentúli társaikhoz hasonlóan nem teljesítettek rosszul a vezető nyugat-európai piacok sem: a Footsie 0,6, a DAX 1,2, a CAC-40 0,7 százalékkal erősödött. Az emelkedést az indította be, hogy szerdán Ben Bernanke Fed-vezér jelezte, a közeljövőben nem várható, hogy leállítják a kötvényvásárlási programot.

A befektetőket az sem kedvetlenítette el, hogy a UBS elemzői 0,4 százalékról 0,7 százalékra módosította az eurózóna idei GDP-csökkenésére vonatkozó prognózisát. Igaz, ezzel egyidőben a 2014-es növekedési előrejelzést 0,7 százalékról 0,8-ra emelték.

Frankfurtban átlagon felül drágulást produkáltak a bankrészvények, míg Londonban a bányaipari papírok vitték a prímet, 5 százalék körüli többletekkel. A portugál piac nem tartott a nagyokkal, a PSI 20 index 2 százalékkal esett a politikai instabilitásnak betudhatóan: az államfő visszautasította ugyanis a kormányátalakítási javaslatot és a jövő évre előrehozott választások kiírását kezdeményezte.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!