A kedvező céghírek mellett a legfrissebb amerikai makroadatok szintén alátámasztották a tengerentúli befektetők optimizmusát, s ez az öreg kontinensen is éreztette hatását. A Nyugat-Európában jegyzett távközlési részvények felfelé tartottak, jórészt az Alcatel kedvező prognózisának betudhatóan. A befektetők kedvét az sem vette el a vásárlástól, hogy a német versenyhivatal közölte: komoly aggályai vannak azzal kapcsolatban, hogy az amerikai Liberty Group 5,5 milliárd euróért megvásárolná a Deutsche Telekom kábeltévé-üzletágát. Az amerikai gazdaság talpraállásába vetett remények feltornászták a Frankfurtban jegyzett autógyártók kurzusát is, míg Londonban az AstraZeneca profitnövekedésének köszönhetően, illetve e társaság kedvezőtlen prognózisa ellenére a gyógyszercégek adtak erős támaszt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!