Az FTSE 100 1 százalékos, a DAX 1,1 százalékos, a CAC-40 pedig 0,7 százalékos emelkedést jelzett nem sokkal dél előtt. A főbb nyugat-európai tőzsdemutatók csökkenést jeleztek a nyitás utáni első órában, ám később meredeken emelkedve a pluszos régiókba törtek fel. Az indexek emelkedését az olajipari részvények és a bankszektor papírjai táplálják. A BP bejelentése, miszerint jelentős lépéseket tett a mexikói-öbölbeli olajszennyeződés további terjedésének korlátozására. A brit társaság részvényei a bejelentésre több mint 3 százalékkal emelkedtek. A bankpapírok közül a HSBC, a Credit Suisse és a Deutsche Bank drágultak a legnagyobb mértékben. A jelentős veszteségekkel küzdő BÉT vezető indexe is irányba állt az európai tőzsdék kedvezőbb teljesítményére reagálva, ám BUX továbbra is a negatív tartományban forog, 1 százalékkal pénteki záróértéke alatt 22 953 ponton áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!