A Dubai World keltette pánikon Ázsia után úgy tűnik, Európa is túltette magát. December elsején a brit, a német és a francia tőzsdeindex is pluszban nyitott.

A brit FTSE 100 1,56 százalékos emelkedéssel 5272 ponton állt kedd délelőtt 11 órakor. A német DAX 1,89 százalékos nyeresége 5732 pontos értéket takart, a CAC-40 2,09 százalékos emelkedése 3757 pontra növelte a francia mutatót.

Az összeurópai Dow Jones Stoxx 600 1,90 százalékkal nőtt ugyanekkor, ezzel 11 órakor 243,72 pont volt. Az index hétfői 1,4 százalékos esését is figyelembe véve a november egy százalékos növekedést hozott. Az év eleje óta 21,5 százalékkal emelkedett a Stoxx 600. A mai növekedés azt jelezi, hogy Ázsia után Európában is elült a Dubai World keltette múlt heti pánik.

Az ázsiai és amerikai bankoknál a közel-keleti folyamatoknak jobban kitett európai bankok jól szerepeltek kedd délelőtt. Az HSBC Holdings részvényei 2,70 százalékkal drágultak, a Royal Bank of Scotland árfolyama 3,53 százalékkal nőtt, a BNP Paribasé pedig 2,38 százalékkal. A KBC árfolyama 6,11 százalékot ugrott, miután a Morgan Stanley felminősítette.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!