Az európai bankszektort tegnaphoz hasonlóan ismét egy céghír rántotta le: ezúttal a Lloyds jelentette be, hogy növeli tartalékait a rossz hitelek és a bizonytalan argentin pénzügyi helyzet miatt, ráadásul egymillió fontra meg is bírságolták a céget szabálytalan hitelügyletei miatt. A hír hatására a cég részvénye 3,9 százalékot veszített értékéből és magával húzta a banki papírok árfolyamát is. Akadtak azonban jó hírek is a piacon: a Vivendi Universal részvénye 2,9 százalékkal hízott, miután a vállalat bejelentette, hogy 4 milliárd euróért lehívja a BT tulajdonában lévő, 26 százalékos Cégétel-pakettre szóló vételi opcióját. Ezzel az ugyanannyit ajánló, de elővételi joggal nem bíró Vodafone hoppon maradt, részvényének kurzusa pedig másfél százalékkal esett vissza. A Porsche AG 3,1 százalékkal növelte bevételeit a november 30-ával véget ért négy hónap során, s bejelentette, hogy - részben a legújabb modell, a Cayenne sportterepjáró várható sikerének köszönhetően - az év egészét tekintve is optimista. A Lufthansa részvénye 1,4 százalékos előnyt szedett össze, azután, hogy megerősítette a hírt, miszerint Jürgen Weber vezérigazgató jövő júniusban, fél évvel megbizatásának lejárta előtt távozik posztjáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!