Európa táplálta ma az USA-t

Draghi szavaira hegymenetbe kapcsoltak a tengertúli tőzsdék, amelyek jelentős pluszban zárták a napot.
NAPI, 2012. július 27. péntek, 22:10
Fotó: Napi.hu

Arra, hogy az Európai Központi Bank (ECB) felhatalmazásának keretein belül megtesz mindent az euró megmentése érdekében és az ezt követő a Merkel-Hollande telefonbeszélgetésre erős emelkedéssel válaszoltak a főbb amerikai tőzsdék, de javította a hangulatot az is, hogy befektetők reményei szerint a Fed jövő heti ülésén további monetáris könnyítésről dönthet.

Ezután csak olaj volt a tűzre, hogy a vártnál jobb lett a negyedéves GDP az Egyesült Államokban, a kedélyeket az sem rontotta, hogy az adat az amerikai gazdaság lassulását is mutatta egyben. Mindennek megfelelően a Dow Jones ipari átlaga 1,46 százalékkal nőtt, amivel május hetedike óta először zárt 13 ezer pont felett, a Nasdaq 2,2 és a S&P-500 1,9 százalékos pluszban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK