Úgy látszik, a befektetők egyelőre nem teljesen hiszik el azt, amit a minap a japán Nomura vezére, Vatanabe Kenicsi mondott a pénzpiacok válságának végéről. Az európai bankokra az amerikai Citigroup felől is nyomás nehezedik, miután a befektetők erősen kételkednek a bankóriás túlélési kilátásaiban, ami a pénzintézet részvényeinek árfolyamát 23 százalékos eséssel 13 éves mélypontra küldte.

A Citigroup esetleges elbukásától való félelem a Lehman és a Merrill összeomlását idézi föl a piacon, és ez az egész szektort lefelé húzza. Ennek megfelelően a Barclays, a HBOS és az UBS részvényei 4-7 százalékkal gyengültek a nyitás után. A gyógyszerpapírok, az energia- és a bányrészvények is nyomás alatt vannak. A Brent nyersolaj ára Londonban 50,75 dollárra csökkent.

A nyitás után egy órával a londoni FTSE 1,8, a frankfurti DAX 3,2, a párizsi CAC 40 index pedig 3,1 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!