A londoni Footsie 1, a frankfurti DAX pedig 1,3 százalékos emelkedéssel zárt, míg a CAC 40 közel 1,2 százalékkal erősített. Pénteken főleg azok a részvények és szektorok teljesítettek jól, amelyek az elmúlt időben a legtöbb ütést kaptak. Érdekes jelenséget vél a háttérben kibontakozni Heino Ruland elemző, akinek szavait a Marketwatch idézte. A szakember szerint ugyanis a befektetők a dubaijal kapcsolatben kialakult helyzetet inkább vásárlási alkalomnak tartják, mivel az emirátus valójában nem jelent fenyegetést a világ pénzügyi, gazdasági rendszerére. Amennyiben van valami a feltételezésben, az azért is érdekes, mert közben a jelek szerint az Egyesült Államokban inkább az aggodalmaskodás jellemzi a tőzsdei hangulatot. Igaz, csütörtökön még Európában is bizonytalanságot szültek a Közel-Keletről érkező hírek, ám pénteken már az előző nap eső banki papírok jól teljesítettek. Az olaj reggeli éles árcsökkenése jót tett az autógyártók és légicégek árfolyamának is. Az autóiparban hír volt, hogy a Renault és más részvényesek megállapodtak az orosz Avtovaz átstrukturálási tervéről. Később az olaj áresése mérséklődött, ez pedig a bányacégek jegyzését is emelte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!